Vrijwilligers voor de wandelgroep

De uitdaging
Verzorgingshuis Houthaghe biedt verzorgings- en verpleeghuiszorg en is daarnaast een belangrijk centrum voor ouderen in Houtwijk. De prettige sfeer en gezelligheid van het huis dragen hier zeker aan bij. Volksdansen, yoga, een potje jeu de boules zijn bijvoorbeeld activiteiten waar zowel de bewoners als de ouderen uit de wijk aan deelnemen. Ook gebruiken veel ouderen uit de wijk in Houthaghe de warme maaltijd. Openbaar vervoer stopt voor de deur en winkelcentrum Houtwijk is op loopafstand.

Afdelingen
Op de afdelingen van zorgcentrum Houthaghe heerst een gezellige sfeer en er is altijd personeel aanwezig voor hulpvragen. Zorgcentrum Houthaghe heeft vier etages. Iedere etage heeft ongeveer 40 bewoners. Als vrijwilliger kom je in contact met bewoners van alle etages.
De werkzaamheden

Veel bewoners van ons zorgcentrum houden van de buitenlucht, maar kunnen niet meer zelfstandig naar buiten om te wandelen. Houthaghe heeft al een geweldige wandelgroep, maar wij willen graag nog meer bewoners deze geweldige activiteit aanbieden. Een aantal bewoners loopt zelfstandig, sommigen maken gebruik van een rolstoel. Begeleiding is daarbij niet alleen noodzakelijk maar ook heel gezellig.

De verwachtingen
Wat verwacht Florence van een vrijwilliger van de wandelgroep?
  • Affiniteit met ouderen;
  • Beleefd en gezellig zijn;
  • Goede beheersing NL-taal;
  • Niet bang voor wat wind of een buitje;
  • Goed verkeersinzicht;
  • Oog voor veiligheid en plezier.
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding.  

Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chippas);
  • Attenties;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel of mail dan voor meer informatie met Yvonne Jansen, coördinator vrijwilligers, telefoonnummer: 070-7546000 of mail: yvonne.jansen@florence.nl.
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.600 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.