Vrijwilliger ondersteuning bij de warme maaltijd

De uitdaging
Uitzicht heeft de uitstraling van een wooncomplex én van een ontmoetingscentrum met een sfeervolle horecavoorziening.  Zowel de bewoners van het gebouw als de bewoners van de omliggende wijken zijn er van harte welkom. Uitzicht biedt, in een kleinschalige woonvorm psychogeriatrische verpleeghuiszorg, somatische zorg en dagbehandeling. In Uitzicht bevinden zich ook 42 huurappartementen waar aan de bewoners thuiszorg wordt geleverd.

Op de 5e etage van Uitzicht bevinden zich de ruime 2 kamer appartementen voor de verpleeghuisbewoners met een somatische (lichamelijke) aandoening. De bewoners ontvangen de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben van een vast  team van verzorgende en verpleegkundige medewerkers, aangevuld met enkele vrijwilligers.

Afdeling
In Uitzicht zijn 8 woningen kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. Een van de kenmerken van het kleinschalig wonen, is dat zoveel mogelijk wordt aangesloten bij het ‘normale’ dagelijkse leven. Er wordt gestreefd naar een huiselijke omgeving, waarin ook het gebruiken van de maaltijden een belangrijke plaats heeft. Een vast team van medewerkers krijgt ondersteuning van vrijwilligers bij de dagelijkse werkzaamheden in de huiskamer van de woning.
De werkzaamheden
  • Het ondersteunen tijdens de warme maaltijd;
  • Bewoners stimuleren en helpen bij het eten.
De verwachtingen
Voor deze functie binnen de afdeling kleinschalig wonen staan de volgende verwachtingen centraal: 
  • Affiniteit met dementerende ouderen;
  • Beleefd, geduldig en gezellig zijn;
  • In teamverband kunnen werken;
  • Je bent minimaal 1 keer per week beschikbaar. 
Mogelijke werkdagen: maandag t/m zondag
Werktijden: van 17.00 uur – 19.00 uur
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving.
De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten.
Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding.
  • Reiskostenvergoeding en WA- verzekering;
  • Attentie met Dag van de Zorg en Kerst;
  • Inflorence, het nieuwsblad voor medewerkers én vrijwilligers van Florence.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt. Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Monique Koene Coördinator Informele Zorg, telefoonnummer: 06 39850527.
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.600 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.