Vrijwilliger ELV tafelheer/dame

De uitdaging
Woonzorgcentrum Adegeest heeft een prachtige sfeervolle locatie aan de Bachlaan in Adegeest. Er zijn drie verpleegafdelingen met hierin totaal 6 woningen waarin cliënten worden verzorgd.
Per 1 februari 2020 start Florence Adegeest met het aanbieden van tijdelijke opvang van revalidatie patiënten in het nieuw te openen Eerstelijnsverblijf (ELV). Er zijn 6 kamers beschikbaar voor personen die tijdelijk vanwege medische redenen niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na een ziekenhuis opname niet gelijk naar huis kunnen is niet prettig, maar soms noodzakelijk. Florence Adegeest wil graag een nieuwe poel van enthousiaste vrijwilligers starten die onze 6 tijdelijke bewoners een gezellige avond kunnen bieden en de gasten uitnodigen bij het dineren in het restaurant op de begane grond. Je haalt rond 17.30 uur de gasten op bij hun kamer en dineert daarna met hen aan tafel. Wij zoeken vrijwilligers met uitstekende sociale vaardigheden, die in staat zijn om met een wisselende groep mensen een gezellig moment te creëren.

Afdeling:
Het Eerstelijnsverblijf (ELV) biedt tijdelijke opvang aan patiënten en ouderen die om medische reden tijdelijk niet thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld na een ziekenhuis opname.
De werkzaamheden
Een Vrijwilliger ELV tafelheer/dame verricht de volgende werkzaamheden:
 • Praktische ondersteuning bieden: bijvoorbeeld tafel dekken, koffie schenken, ondersteunen bij de maaltijden, bewoners helpen bij het eten;
 • Een actieve bijdrage leveren aan het welzijn van de bewoners door het maken van een praatje, een spelletje doen, voorlezen of gewoon door er te zijn;
 • Bewoners begeleiden van de kamer naar het restaurant en terug.
De verwachtingen
Wat verwacht Florence van een “tafelheer/dame”?:
 • Je hebt affiniteit met ouderen en mensen die ziek of gehandicapt zijn;
 • Je bent bereid indien nodig, een trainingen te volgen;
 • Je bent geduldig en respectvol en kunt een gezellige sfeer creëren;
 • Je bent betrokken en gemotiveerd een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bewoners;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bent minimaal 1 vaste avond tussen 17.00 - 19.00 uur per week beschikbaar (wij zoeken ook vrijwilligers voor de weekenden).
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding.

Verder ontvang je van Florence:
 • Gratis heerlijke dagschotel in ons restaurant
 • Reiskostenvergoeding;
 • Attentie met Dag van de Zorg en kerst;
 • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers;
 • Een fijn team aan vrijwilligers en collega's.
Solliciteren en extra informatie

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt?

Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Zijn er naar aanleiding van de vacature nog vragen, Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Marja Borst, Coördinator Informele Zorg, telefoonnummer: 06-40525028 .

Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.300 medewerkers en ruim 1.300 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.