Vrijwilliger “Spellen en puzzels”

De uitdaging
Uitzicht heeft de uitstraling van een wooncomplex én van een ontmoetingscentrum met een sfeervolle horecavoorziening. Zowel de bewoners van het gebouw als de bewoners van de omliggende wijken zijn er van harte welkom. Uitzicht biedt, in een kleinschalige woonvorm psychogeriatrische verpleeghuiszorg, somatische zorg en dagbehandeling. In Uitzicht bevinden zich ook 42 huurappartementen waar aan de bewoners thuiszorg wordt geleverd.

Afdeling
In Uitzicht zijn 8 woningen kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. Een van de kenmerken van het kleinschalig wonen, is dat zoveel mogelijk wordt aangesloten bij het ‘normale’ dagelijkse leven en dat binnen een huiselijke sfeer, verschillende activiteiten worden gedaan in de huiskamer.
 
Spelvrijwilligers
Sommige bewoners met dementie vinden het fijn om een gezelschapsspel te spelen, of samen een eenvoudige legpuzzel te maken.
De werkzaamheden
  • Je doet met 1 of 2 bewoners een spel of maakt samen met hen een legpuzzel;
  • Je helpt en stimuleert de bewoner waar nodig hierbij;
  • Je nodigt de bewoner uit om samen iets te doen en neemt samen met hem/haar plaats in de huiskamer of in overleg met de zorg op een andere plek in de woning.
De verwachtingen
  • Affiniteit met dementerende ouderen;
  • Beleefd, geduldig en gezellig zijn;
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Je bent minimaal 1 keer per week beschikbaar
Dagen/tijd: maandag t/m zondag van 11.00 – 12.00 of van 15.30 – 17.00 uur
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving.
De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten.
Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding.
  • Reiskostenvergoeding en WA- verzekering;
  • Attentie met Dag van de Zorg en Kerst;
  • Inflorence, het nieuwsblad voor medewerkers én vrijwilligers van Florence.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt. Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Monique Koene Coördinator Informele Zorg, telefoonnummer: 06-39850527.
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.600 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.