Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor diverse activiteiten!

De uitdaging
Onze 3 woonzorgcentra bieden verzorgingshuiszorg en vormen daarnaast drie belangrijke centra voor ouderen in Loosduinen. De prettige sfeer en gezelligheid van onze huizen dragen hier zeker aan bij. Volksdansen, yoga, een potje jeu de boules of hip-hop zijn bijvoorbeeld activiteiten waar zowel de bewoners als de ouderen uit de wijk aan deelnemen. Ook gebruiken veel ouderen uit de wijk in onze huizen de warme maaltijd. Onze huizen zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
 
Afdelingen
Op de afdelingen en in de restaurants van de huizen heerst een gezellige sfeer en er is altijd personeel aanwezig voor hulpvragen. In elk zorgcentrum wonen ongeveer 140 bewoners, verdeeld over diverse afdelingen. Daarnaast hebben wij nog dagbesteding projecten in de wijk.
 
De werkzaamheden

Veel bewoners in ons huis en in de wijk hebben behoefte aan sociaal contact of een korte wandeling of een gesprek. Vrijwilligers voegen voor onze bewoners enorm toe op allerlei gebieden, zowel bij activiteiten in het zorgcentrum als bij activiteiten in de wijk. Dat kan bijvoorbeeld met het doen van een spelletje, samen een boodschapje halen, even koffie drinken, of een groepsactiviteit ondersteunen.

De verwachtingen
Wat verwacht Florence van een vrijwilliger?
  • Affiniteit met ouderen
  • Geduld en begrip voor de ouderen
  • Beleefd en gezellig zijn
  • Hygiënisch werken
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Flexibel
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. 

Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chipkaart);
  • Attenties
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Yvonne Jansen, coördinator Vrijwilligerswerk, telefoonnummer: 070 - 754 6000 of per mail naar yvonne.jansen@florence.nl
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.600 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.